1993'ten Bu Yana

Tarihçe

1991 yılında bir araya gelerek yardım çalışmalarına başlayan yürekleri insan sevgisiyle dolu 10 arkadaş “Bilgimiz dahilinde Gaziantep’te aç açıkta kimse kalmayacak” şiarıyla yola çıktı. Gaziantep Yardım Vakfı bu ışıkla 1993 yılında resmen kurulmuştur. Başlangıçta yardım ulaştırdığımız sayısı 30 iken, her geçen yıl arttırarak, bugün yaklaşık 450 aileye kadar katkı sağlayabilmektedir.

Gaziantep Yardım Vakfı olarak amacımız hayırsever üyelerimiz ve dostlarımızla gerçek yoksul, sahibi aileler arasında köprü olmaktır.

Vakfımız hiçbir ayrım gözetmeksizin ve insan onuruna yakışır bir şekilde yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Üyelerimizin bağışlarıyla yapılan yardımlar dışında hayırsever dostlarımızdan vakfımıza bağışlar kabul edilmektedir. Bu bağışlar hangi amaçla yapılmışsa o amaç için kullanılmakta olup hiçbir zaman bu bağışlar cari harcamalar için kullanılmamıştır, cari giderler yönetim kurulumuzca karşılanmaktadır.

Vakfımız, kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahiplerine binlerce kez nakdi ve ayni yardımlar yapmıştır ve bu yardımları düzenli olarak yapmaya devam etmektedir.

Her öğretim yılında vakfımızdan yardım alan ailelerin yüksek öğrenime devam eden çocuklarına, harç yardımı yanında ayda 300 TL. Karşılıksız Burs yardımı yapılmaktadır. O öğrencilerden meslek sahibi olanlarla Gaziantep yardım vakfında birlikte çalışıyor olmanın hazzını yaşıyoruz.

Kendi imkanlarımızla yaptırdığımız 4 katlı hizmet binamızın yanında, Valiliğimiz ile yapılan protokol neticesinde Şahinbey Mesleki Eğitim Okuluna kat ilavesi ve gerekli yenilemeler yapılarak adı GAZIANTEP YARDIM VAKFI MESLEKİ EGITIM MERKEZI olmuş ve hizmete devam etmektedir. Yine bunların yanında bugüne kadar sağlık ocağı, hastane, çeşitli sağlık ve eğitim merkezleri, kütüphane gibi binalar ve mekan düzenlemeleri yapılarak ilgili kurumlara bağışlanmıştır.

Halen Hizmet Binamızın 2 katında Şehitkâmil Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak ücretsiz el sanatları,bilgisayarlı muhasebe, resim, ahşap boyama, dikiş- nakış, rölyef kursları devam etmektedir.

Bu ve buna benzer hizmetlerimiz, Yönetim Kurullarımız yanında araçlarımızla ve profesyonel kadrolarımızla (bunlarla ilgili tüm giderler yönetim kurulumuzca karşılanmak üzere) sürdürülmektedir.

Gerek kurban bayramında, gerekse diğer günlerde bağışlanacak kurbanlarınız vakfımız tesislerinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine süratle ulaştırılmaktadır.